Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο του ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης στους Ταγαράδες

Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο του ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης στους Ταγαράδες

Αρ. Πρωτ. 12698/08.03.2011

Προς Υπουργούς:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες εργασίας στους χώρους του εργοστασίου ανακύκλωσης του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Ταγαράδων. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης τίθενται διαρκώς σε κίνδυνο, καθώς στη μονάδα διαλογής απορριμμάτων δεν προστατεύονται επαρκώς με τα κατάλληλα είδη που απαιτούνται. Επίσης και οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου είναι απαράδεκτες και δεν διασφαλίζουν έναν υγιή χώρο εργασίας. Ο εξαερισμός, η έλλειψη νερού, οι κακές συνθήκες, τα κατεστραμμένα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά, συνθέτουν την εικόνα του χώρου εργασίας.

Ακόμη και στον περιβάλλοντα χώρο οι συνθήκες είναι τραγικές και ανθυγιεινές, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων. Οι παρεμβάσεις των αρμοδίων είναι ελάχιστες και διαμορφώνουν μια απαράδεκτη κατάσταση εργασίας. Οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν έγκαιρα, προτού είναι πολύ αργά και να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα, έτσι ώστε και οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες να αναβαθμιστούν και ο χώρος εργασίας να είναι ανθρώπινος και ακίνδυνος.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του εργοστασίου ανακύκλωσης του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης στους Ταγαράδες;

Απαντήσεις Υπουργείων